PERMANENT HÅRBORTTAGNING MED LASER


Om du har hår där du inte vill ha det, är trött på att raka eller vaxa dig och vill ha ett långvarigt resultat, då kan hårborttagning med laser vara en lösning för dig. Det är en effektiv behandling mot oönskad och genererande hårväxt.

Eftersom det enbart är hårstrån i tillväxtfas som går att behandla, och hårstrån i ett område alltid befinner sig i olika faser, kommer inte allt hår att reduceras på samma gång. Detta kräver flera behandlingar och resultatet kan variera markant vid olika behandlingstillfällen. Detta är helt normalt och oundvikligt.

Vanligtvis behövs 3-6 behandlingar på samma område för ett långvarigt resultat.


Aldix Smart Laser jobbar med 808nm diodlaser som är den mest använda våglängden på marknaden och givetvis är det så av en anledning. Diodlaser är en välbeprövad teknik som passar de flesta hårtyperna och ger effektiva behandlingsresultat. Med en toppmodern design, överlägsen kvalité och intelligent programvara kan du lita på att Aldix verkligen är överlägsen inom hårborttagning med laser.

Att ta bort hår med laser fungerar vart som helst på kroppen, det viktigaste är att håret är mörkare än din hud i färgen. Ju större kontrasterna är mellan hud och hår desto bättre och snabbare går behandlingen.

Hår som är väldigt ljusa eller gråa går inte att behandla. Röda hår är också väldigt svårbehandlade.

Normalt utförs behandlingarna med 4-10 veckors mellanrum (beroende på område). Det är viktigt att tänka på att raka sig före behandlingen (dock EJ på konsultationen, då vi vill se just din hårtyp) men inte vaxa eller noppa, håret ska vara kvar i hårsäcken för att uppnå ett resultat.Vilka kan behandlas?

Personer med svart eller allt för mörk hudfärg eller personer med mörka tatueringar på området bör inte behandlas. Detta på grund av att mörk hud och tatueringar innehåller mycket pigment och vid behandling blir inte bara hårsäcken utan även huden upphettad av laserpulsen vilket kan skada huden. Motsatt fall där håret är mycket ljust eller vitt har håret ingen pigmentering vilket resulterar i att inget ljus absorberas i hår och hårsäck, vilket i sin tur leder till dåligt eller uteblivet behandlingsresultat. Vad som är för mörk hud och för ljust hår avgörs av terapeuten, eventuellt efter testbehandling. Idealet har ljus hud med mörka hårstrån. Blonda rödlätta och gråhåriga svarar sämre på behandling jämfört med personer med mörkt pigmenterat hår.


INNAN & EFTER BEHANDLING:

Vi ser helst att du kommer orakad inför ditt första besök, så att vi kan avgöra din hud och hårtyp.

Innan behandling får du ej: Ätit antibiotika eller kortison, inte använt brun utan sol eller retinol på 1vecka, vara gravid/ammande. Du skall även vara ”ditt ljusaste jag”, ingen färg från solen/solarium.

Efter behandling samma dag får du ej basta, träna eller ta varma bad. Du ska undvika solen & komplettera med SPF i ca 2 veckor (försiktighet i 1 månad) i området!


unsplash