Microneedling  


Microneedling är idag en av de vanligaste behandlingarna som utförs på hud eftersom det är en sådan effektiv metod mot flera  olika hudproblem. Det är den mest effektiva behandlingen på marknaden för exempelvis Acne, Acneärr, rynkor,fina linjer,trött och glåmig hud, hudföryngring, fina linjer, förstorade porre, förtjockad hud, solskadad hy, pigmenteringar, rosacea, och milier. Behandlingen är även effektiv mot andra typer av ärr och ärrvävnader.


Microneedling är en avancerad djupgående behandling som innebär att minimala sterila nålar förs över hela hudytan för att skapa små mikrokanaler i det översta hudlagret. Det stimulerar blodcirkulationen och bildandet av kollagen, vilket har en föryngrande effekt på hela hudens kvalitet och utseende.


Vanligtvis blir huden lätt rödaktig och svullen direkt efter behandlingen. För det mesta lägger det sig samma dag, men vid mer djupgående behandling kan rodnaden sitta i i upp till en vecka. De flesta ser resultat av microneedling redan efter den första behandlingen. Efter några dagar är det normalt att man upplever torrhet, flagnande, lätt rodnad och svullnad.

Microneedling ger ett permanent resultat, exempelvis kommer inte ärr och acneärr tillbaka. Däremot bör man underhålla huden då den fortsätter att åldras.


Det går alldeles utmärkt att göra microneedling året runt, även på sommaren, men håll dig undan solen minst en vecka efter behandlingen. Använd solskyddskräm om du ska vara ute i solen. Detta pga att risken för pigmentfläckar ökar direkt efter behandlingen. Så se till att du skyddar din hud!

unsplash